Kod Kawasan 035 / +6635Kod Kawasan:035     (+6635)
Bandar atau Rantau:Ang Thong, Phra Nakhon Si Ayutthaya, Suphan Buri

Negara:

Thailand


Kod Kawasan 035 / +6635 (Thailand)


Awalan 035 adalah kod kawasan untuk Ang Thong, Phra Nakhon Si Ayutthaya, Suphan Buri. Dan Ang Thong, Phra Nakhon Si Ayutthaya, Suphan Buri terletak di Thailand. Jika anda berada di luar Thailand dan anda mahu menghubungi seseorang di Ang Thong, Phra Nakhon Si Ayutthaya, Suphan Buri, di samping kod kawasan, anda memerlukan kod negara untuk negara yang anda hendak hubungi. Kod negara untuk Thailand ialah +66, jadi jika anda berada di Malaysia dan anda mahu menghubungi seseorang di Ang Thong, Phra Nakhon Si Ayutthaya, Suphan Buri, anda perlu memberi awalan +6635 pada nombor telefonnya.

Sifar di hadapan kod kawasan diabaikan dalam kes ini.

Tanda tambah pada permulaan nombor telefon lazimnya boleh digunakan dalam format ini. Bagaimanapun, adalah lazim untuk menggantikan tanda tambah dengan urutan nombor yang memberi isyarat kepada rangkaian telefon negara yang anda ingin membuat panggilan. ITU mengesyorkan penggunaan 00, yang juga digunakan di kebanyakan negara, termasuk semua negara Eropah.

Sebagai alternatif kepada +6635, awalan yang perlu anda tambahkan pada nombor telefon seseorang di Ang Thong, Phra Nakhon Si Ayutthaya, Suphan Buri untuk membuat panggilan dari Malaysia, anda juga boleh menggunakan 006635.
Kalkulator nombor telefon


Kod Kawasan 035 / +6635