Kod Kawasan 03 / +2433Kod Kawasan 03 / +2433 (Republik Demokratik Congo)


Awalan 03 adalah kod kawasan untuk Bas-Congo, Bandundu. Dan Bas-Congo, Bandundu terletak di Republik Demokratik Congo. Jika anda berada di luar Republik Demokratik Congo dan anda mahu menghubungi seseorang di Bas-Congo, Bandundu, di samping kod kawasan, anda memerlukan kod negara untuk negara yang anda hendak hubungi. Kod negara untuk Republik Demokratik Congo ialah +243, jadi jika anda berada di Malaysia dan anda mahu menghubungi seseorang di Bas-Congo, Bandundu, anda perlu memberi awalan +2433 pada nombor telefonnya.

Sifar di hadapan kod kawasan diabaikan dalam kes ini.

Tanda tambah pada permulaan nombor telefon lazimnya boleh digunakan dalam format ini. Bagaimanapun, adalah lazim untuk menggantikan tanda tambah dengan urutan nombor yang memberi isyarat kepada rangkaian telefon negara yang anda ingin membuat panggilan. ITU mengesyorkan penggunaan 00, yang juga digunakan di kebanyakan negara, termasuk semua negara Eropah.

Sebagai alternatif kepada +2433, awalan yang perlu anda tambahkan pada nombor telefon seseorang di Bas-Congo, Bandundu untuk membuat panggilan dari Malaysia, anda juga boleh menggunakan 002433.
Kalkulator nombor telefon