Kod Kawasan 0256 / +61256Kod Kawasan 0256 / +61256 (Australia)


Awalan 0256 adalah kod kawasan untuk Murwillumbah, Grafton, Lismore. Dan Murwillumbah, Grafton, Lismore terletak di Australia. Jika anda berada di luar Australia dan anda mahu menghubungi seseorang di Murwillumbah, Grafton, Lismore, di samping kod kawasan, anda memerlukan kod negara untuk negara yang anda hendak hubungi. Kod negara untuk Australia ialah +61, jadi jika anda berada di Malaysia dan anda mahu menghubungi seseorang di Murwillumbah, Grafton, Lismore, anda perlu memberi awalan +61256 pada nombor telefonnya.

Sifar di hadapan kod kawasan diabaikan dalam kes ini.

Tanda tambah pada permulaan nombor telefon lazimnya boleh digunakan dalam format ini. Bagaimanapun, adalah lazim untuk menggantikan tanda tambah dengan urutan nombor yang memberi isyarat kepada rangkaian telefon negara yang anda ingin membuat panggilan. ITU mengesyorkan penggunaan 00, yang juga digunakan di kebanyakan negara, termasuk semua negara Eropah.

Sebagai alternatif kepada +61256, awalan yang perlu anda tambahkan pada nombor telefon seseorang di Murwillumbah, Grafton, Lismore untuk membuat panggilan dari Malaysia, anda juga boleh menggunakan 0061256.
Kalkulator nombor telefon