Kod Kawasan 0237 / +58237Kod Kawasan 0237 / +58237 (Venezuela)


Awalan 0237 adalah kod kawasan untuk Federal dependencies of Venezuela. Dan Federal dependencies of Venezuela terletak di Venezuela. Jika anda berada di luar Venezuela dan anda mahu menghubungi seseorang di Federal dependencies of Venezuela, di samping kod kawasan, anda memerlukan kod negara untuk negara yang anda hendak hubungi. Kod negara untuk Venezuela ialah +58, jadi jika anda berada di Malaysia dan anda mahu menghubungi seseorang di Federal dependencies of Venezuela, anda perlu memberi awalan +58237 pada nombor telefonnya.

Sifar di hadapan kod kawasan diabaikan dalam kes ini.

Tanda tambah pada permulaan nombor telefon lazimnya boleh digunakan dalam format ini. Bagaimanapun, adalah lazim untuk menggantikan tanda tambah dengan urutan nombor yang memberi isyarat kepada rangkaian telefon negara yang anda ingin membuat panggilan. ITU mengesyorkan penggunaan 00, yang juga digunakan di kebanyakan negara, termasuk semua negara Eropah.

Sebagai alternatif kepada +58237, awalan yang perlu anda tambahkan pada nombor telefon seseorang di Federal dependencies of Venezuela untuk membuat panggilan dari Malaysia, anda juga boleh menggunakan 0058237.
Kalkulator nombor telefon