Kod Kawasan 014 / +96614Kod Kawasan 014 / +96614 (Arab Saudi)


Awalan 014 adalah kod kawasan untuk Al-Madinah, Tabuk, Al-Jawf, Yanbu, Turaif, Skaka. Dan Al-Madinah, Tabuk, Al-Jawf, Yanbu, Turaif, Skaka terletak di Arab Saudi. Jika anda berada di luar Arab Saudi dan anda mahu menghubungi seseorang di Al-Madinah, Tabuk, Al-Jawf, Yanbu, Turaif, Skaka, di samping kod kawasan, anda memerlukan kod negara untuk negara yang anda hendak hubungi. Kod negara untuk Arab Saudi ialah +966, jadi jika anda berada di Malaysia dan anda mahu menghubungi seseorang di Al-Madinah, Tabuk, Al-Jawf, Yanbu, Turaif, Skaka, anda perlu memberi awalan +96614 pada nombor telefonnya.

Sifar di hadapan kod kawasan diabaikan dalam kes ini.

Tanda tambah pada permulaan nombor telefon lazimnya boleh digunakan dalam format ini. Bagaimanapun, adalah lazim untuk menggantikan tanda tambah dengan urutan nombor yang memberi isyarat kepada rangkaian telefon negara yang anda ingin membuat panggilan. ITU mengesyorkan penggunaan 00, yang juga digunakan di kebanyakan negara, termasuk semua negara Eropah.

Sebagai alternatif kepada +96614, awalan yang perlu anda tambahkan pada nombor telefon seseorang di Al-Madinah, Tabuk, Al-Jawf, Yanbu, Turaif, Skaka untuk membuat panggilan dari Malaysia, anda juga boleh menggunakan 0096614.
Kalkulator nombor telefon